Top 10 kontorindretningstrends for 2024

Som vi nærmer os 2024, er det tydeligt, at kontordesign fortsætter med at ændre sig på nye spændende måder. Moderne kontorer bevæger sig ud over ren funktionalitet, og inkluderer æstetik og funktioner, der fremmer kreativitet, trivsel og samarbejde. Denne tilgang handler om at skabe kontorer, hvor folk nyder at arbejde og føler sig godt tilpas.

 

Moderne kontorindretning handler kort sagt om at skabe rum, der er alsidige, komfortable og passer til alle arbejdsstilarter. Lad os kigge nærmere på nogle af de store trends inden for kontorindretning for 2024.

 

 

 1. Fokusrum og hybridkontorer

Post-pandemi æraen har ændret vores opfattelse og design af kontorpladser. Virksomheder anerkender nu vigtigheden af fleksibilitet, hvilket har ført til en udbredt indførelse af hybridmodellen – en blanding af fjernarbejde og arbejde på kontoret. Denne ændring ses i kontordesigns, hvor du kan forvente flere hot-desking løsninger, dedikerede videokonferencerum, stille fokusrum og touchdown-rum for midlertidige medarbejdere. Fremtidens hybride kontordesign, der balancerer private arbejdsområder til uforstyrret arbejde og fællesområder til samarbejde, vil derfor i stigende grad også inkludere fokusrum som lydisolerede arbejdsbokse. En blanding af støjdæmpende telefonbokse til hurtige opkald samt større fokus- og mødebokse, hvor du kan lave individuelt fokusarbejde i længere tid, spås til at blive en essentiel nødvendighed, snarere end blot et attraktivt tilvalg, og bliver i fremtiden et standardelement i moderne kontorindretninger.

 

PhoneAlone Phone Booth Office Pod White

 

 

 1. Bæredygtigt design

Bæredygtighed er i centrum i moderne kontorindretning. Fokus på energieffektive designs, affaldsreduktion og bæredygtige materialer reducerer ikke kun klimaaftryk, men fører ofte også til langsigtede omkostningsbesparelser. Miljøvenligt design er en voksende trend, der fremmer et sundere arbejdsmiljø. Bæredygtige løsninger som energibesparende LED-belysning, bevægelsessensorer, brug af genbrugsmaterialer, holdbare og tidløse designs, samt modulære og fleksible møbler bliver gradvist anerkendt som et krav.

 

 

 1. Multifunktionelle rum og fleksible kontorlayouts

Væggene kommer ned, både bogstaveligt og i overført betydning. Åbne plantegninger fortsætter med at vinde popularitet, men med et twist. Rum bliver multifunktionelle og fungerer som uformelle mødeområder, brainstorming-pods og afslapningszoner. Flytbare skillevægge, modulære møbler og tilpasningsdygtige layouts er essentielt. Disse områder er designet til at være inkluderende og imødekomme forskellige medarbejderbehov.

 

 

 1. Teknologi-integrerede kontorer

I 2024 vil vi se yderligere integration af teknologi i det fysiske arbejdsrum. Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) zoner, smart belysning og temperaturkontrol og endda IoT-aktiveret kontorudstyr bliver mere udbredt. Moderne kontorer inkorporerer avanceret teknologi, såsom AI til effektivt energiforbrug, klimakontrol og smarte møbler. AI chatbots og sensorer bliver også brugt til at forbedre arbejdsoplevelsen og forbedre effektiviteten af brugen af kontorapparater.

 

 

 1. Sundheds- og velværecentrerede arbejdsområder

Dagene er forbi, hvor et simpelt pauseområde var nok. Moderne kontorer forventes at inkludere motionsområder, meditationsrum og endda små wellness-klinikker. Medarbejdernes sundhed (både fysisk og mental) anerkendes med rette som afgørende for produktivitet og fastholdelse. Disse ideer hjælper arbejdspladser med at skabe et miljø, der tilskynder medarbejderne til at passe på sig selv, føle sig forbundet med deres kolleger og i sidste ende nyde deres tid på arbejdet.

 

Office gym and wellness area

 

 

 1. Naturinddragelse

I en tid, hvor trivsel og mental sundhed er i fokus, vinder naturcentrerede designs frem. Biophilic designprincipper, som integrerer naturligt lys, planteinstallationer og naturmaterialer, bliver en fast del af kontoret. Denne tilgang højner ikke kun det æstetiske udtryk på arbejdspladsen, men øger også betydeligt medarbejdernes produktivitet og humør. I Norden er der en særlig forkærlighed for rå træmaterialer, som smukt indgår i samspil med naturlige elementer og skaber ro og en indbydende atmosfære i arbejdsmiljøet.

 

 

 

 1. Farvepsykologi

Farvers indflydelse på produktivitet og humør har længe været anerkendt. I 2024 ser vi en trend, hvor farvepaletter er nøje udvalgt for at fremkalde specifikke følelser, sætte gang i kreativitet eller skabe en følelse af ro. Fra varme jordfarver til bløde pasteller og rige juveltoner, er farver i arbejdsområder udvalgt for at skabe den ønskede stemning, såsom hygge eller fokus.

 

For eksempel er blå nuancer, som er kendt for at øge produktiviteten, koncentrationen og give mental klarhed, ideelt til generelle arbejdsområder. Samtidig er lilla et godt valg til brainstorming-områder og tilskyndelse til kreativitet og nye ideer. Den strategiske brug af farver bliver stadig mere udbredt i kontordesign. Det handler om at skabe et miljø, der ikke kun ser godt ud, men også føles rigtigt.

 

 

 

 1. Akustisk komfort

Med åbne storrumskontorer kommer udfordringen med støj. Akustiske paneler, lydisolerede zoner og støjreduktionsteknologier vil spille en betydelig rolle i at gøre arbejdspladser mere komfortable og mindre distraherende. For at bekæmpe støjforureningen fra åbne kontorlandskaber skaber virksomheder stillezoner og investerer i lydisolerende materialer, skærme og bokse, hvilket giver mulighed for dyb fokus og koncentreret arbejde.

 

 

 1. Færre skrivebordspladser og mere mobilitet

Et markant skift i kontordesign er reduktionen af individuelle skrivebordspladser, men hvor der foretrækkes et skrivebord-til-medarbejder-forhold på ca. 50% eller lavere. Denne ændring imødekommer det dynamiske i moderne arbejde og fremmer mobilitet og fleksibilitet samt sikrer pladsoptimering og ejendomsbesparelser. Ideen er at have en række forskellige rum til hvad dagen end bringer. Derudover inkluderes funktioner som private, lydisolerede bokse til fokuserede opkald og videokonferencer, hvilket sikrer privatliv i åbne kontorlandskaber. Telefon- og mødebokse er en lille ændring, der gør en stor forskel i, hvordan folk kan fokusere og have privatliv, når de har brug for det. Se vores løsninger her.

 

 

 1. Fremtidssikring af kontoret

Arbejdsmiljøet udvikler sig konstant for at tiltrække og inspirere folk til at yde deres bedste, så virksomheder kan vokse og blomstre. En af de største bekymringer for virksomheder har på det seneste været risikoen for at bruge værdifuld kapital på kontorombygninger, der hurtigt kan blive forældede – enten fordi medarbejderne ikke vender tilbage til kontoret på fuld tid, eller fordi behovene hurtigt ændrer sig. En smart løsning er at designe tilpasningsdygtige rum ved hjælp af bl.a. modulære møbler, der nemt kan omdannes. Det er også afgørende at have fleksibilitet i dit kontor til at ændre eller skifte forskellige områder ud, når behovene ændrer sig. I 2024 er det vigtigere end nogensinde at skabe et kontordesign, der er klar til fremtiden og kan udvikle sig sammen med din virksomhed.

 

 

PhoneAlone Mødeboks med lameller

 

 

2024 tegner sig til at blive en spændende æra for kontordesign. Med en blanding af teknologi, bæredygtighed og trivsel vil arbejdspladser være mere end bare steder at arbejde – de vil være rum, der inspirerer og samler teams. Disse trends afspejler en bevægelse mod at skabe kontormiljøer, der er tilpasningsdygtige, komfortable og egnede til både individuelt og fælles arbejde, samtidig med at der tages hensyn til miljømæssig bæredygtighed og teknologisk integration.

 

 

 

Vigtige overvejelser når man planlægger sit kontorlayout

 

 

 1. Forstå dine medarbejderes behov

Hver medarbejder har unikke krav baseret på deres rolle, opgaver og personlige omstændigheder. Fleksibilitet i arbejdspladsdesign er afgørende for at imødekomme disse varierede behov og medarbejdere bør kunne arbejde, hvor de føler sig mest produktive.

 

 

 1. Pladsoptimering

Effektiv udnyttelse af plads er afgørende ved planlægning af kontorlayout. Tænk over, hvordan du bedst arrangerer dine møbler og udstyr for at maksimere den tilgængelige plads. Innovative designløsninger, såsom multifunktions, fokus og break-out zoner, kan hjælpe med at maksimere udnyttelsen af den tilgængelige plads.

 

 

 1. Budgetovervejelser

Når du planlægger opgraderinger eller ombygninger af dit kontor, er budgettet altid en faktor. Det giver mening at bruge tid på at undersøge markedet for møbler af god kvalitet, der holder i lang tid. Denne tilgang kan spare dig penge på lang sigt, fordi du ikke behøver at udskifte dine møbler.

Desuden er det vigtigt at skelne mellem at bruge penge på funktionalitet kontra at spilde på unødvendige designelementer. Hvis du arbejder med et begrænset budget, så gå efter klassiske og simple møbeldesigns. De passer godt ind i de fleste kontormiljøer og er normalt lavet til at holde. På denne måde får du mest ud af dine penge ved at investere i tidløse møbler, der ikke behøver at blive udskiftet lige foreløbig.

 

 

Sources: 

Gensler’s Design Forecast 2024

Fast Company: The office is about to enter its experimental phase

House and Garden: A colour consultant on the colours to know for 2024

PhoneAlone telefonboks kontor interior
Scroll to Top
Joakim Siefert partner PhoneAlone
Vil du vide mere?

Ring til os på

+45 30 66 93 73

eller skriv til 

js@phonealone.dk

Kom forbi til en snak og hør forskellen

Er du nysgerrig på vores produkter? Besøg vores showroom i hjertet af København NV. Vi byder på en varm kop kaffe, mens du oplever stilheden. Vi ses!

WORKSPACE EXPO PARIS

Workspace Expo Paris

Paris – Porte de Versailles 

Hall 1

Stand K56

March 26-28, 2024

Book
Møde