Fremtidens arbejdsplads som medarbejderne ønsker at komme tilbage til

I den konstant udviklende verden af moderne arbejdspladser står
arbejdsgivere over for udfordringen med at skabe miljøer, der ikke kun
tiltrækker, men også fastholder talentfulde medarbejdere. Nøglen ligger i at
forstå de skiftende behov og præferencer hos denne generations medarbejdere. I
dette blogindlæg udforsker vi konceptet om den fremtidige arbejdsplads og
dykker ned i de vigtigste forbedringer, der får medarbejdere til i højere grad at
have lyst til at vende tilbage til kontoret. 

 

Udfordringen med at få medarbejderne tilbage på kontoret 

 

At få medarbejdere tilbage til kontoret kan være en udfordrende opgave, da en udbredt modstand har ført til et ringere fremmøde på kontoret. Nogle organisationer tyer til desperate tiltag for at lokke eller endda tvinge medarbejdere tilbage, såsom at donere penge til velgørenhed for hver dag, en medarbejder møder fysisk op på kontoret, tilbyde gratis mad, livekoncerter, forbedrede transportfordele eller mere afslappede dresscodes. Disse taktikker har imidlertid været svingende i deres succes, og det med god grund – medarbejdere har ikke lyst til at pendle til arbejde blot for at udføre opgaver, som de kunne gøre mere komfortabelt derhjemme.

 

Nogle få virksomheder går skridtet videre ved at pålægge konsekvenser for medarbejdere, der ikke overholder kravet om fysisk tilstedeværelse. Nogle store virksomheder har annonceret, at de vil begynde at inddrage fysisk tilstedeværelse som en del af medarbejdernes præstationsvurderinger og lønpakker.

 

Ønsket om hybridarbejde 

 

Medarbejderes tilbageholdenhed med at vende tilbage til kontoret er tydelig, idet næsten en tredjedel er villig til at tage en lønnedgang for at arbejde hjemmefra på fuld tid, og 68% foretrækker at finde et nyt job, der tillader fjernarbejde, i stedet for at vende tilbage til det traditionelle kontormiljø. Dette understreger det presserende behov for, at virksomheder indfører en mere medarbejdercentreret tilgang for at fremme arbejde på kontoret.

 

For medarbejdere er fordelene ved at arbejde hjemmefra betydelige. At spare tid og penge ved ikke at pendle, mindre socialt stress, en bedre arbejdsplads derhjemme til fokuseret arbejde og lettere mulighed for at passe børn og håndtere uforudsete hændelser er nogle af årsagerne, som medarbejdere giver for at ønske at arbejde hjemmefra i stedet for på kontoret.

 

Selvom der er klare fordele, betyder det ikke, at der ikke er ulemper. Medarbejdere med familier og manglende adgang til et hjemmekontor eller et område med fred og ro derhjemme kan foretrække at have muligheden for at arbejde stille og privat på kontoret.

 

Men også særligt den unge Generation Z, der typisk bor alene, og derfor har oplevet at være ekstra isoleret af pandemien kan have et øget behov for samarbejde og teamwork på kontoret for at fremme deres professionelle udvikling. Samarbejde muliggør løbende læring og personlig vækst og dette prioriterer Gen Z særligt højt. De unge er fuldt bevidste om, at arbejdsmarkedet er i konstant forandring, og for at trives skal de løbende udvikle nye færdigheder og forblive relevante. Derfor kan det være værdifuldt at sætte de unge sammen med erfarne medarbejdere og tilbyde f.eks. mentorprogrammer. Dette skyldes, at undersøgelser viser, at organisationer der investerer i medarbejderudvikling, er langt mere tilbøjelige til at tiltrække og fastholde Gen Z-talent. 

 

PhoneAlone COOR 49% ønsker et bedre miæjø til individuelt fokusarbejde på kontoret

Skab et attraktivt arbejdsmiljø

 

For at skabe en positiv og entusiastisk holdning til kontoret som arbejdsplads skal arbejdsgivere tilbyde incitamenter, der virkelig resonerer med deres medarbejdere. Disse incitamenter går ud over overfladiske frynsegoder og dykker ned i kernen af, hvad der gør et kontormiljø tiltalende. At tilbyde betydelig økonomisk værdi, fremme balance mellem arbejde og privatliv og tilbyde onsite-fordele, der virkelig forbedrer den samlede arbejdsoplevelse, er afgørende for at skabe et attraktivt arbejdsmiljø.


Hos PhoneAlone er vores vision at støtte virksomheder i at skabe glade, sunde og succesfulde arbejdspladser. For at forstå medarbejdernes præferencer har vi kigget på, hvilke kontorfordele der tiltrækker medarbejdere til kontoret. Ifølge en undersøgelse foretaget af COOR nævnte 26% af medarbejderne en reduktion af støjniveauet som den mest fristende ændring for at lokke dem tilbage på kontoret. Yderligere udtrykte næsten halvdelen (49%) af de adspurgte medarbejdere, at deres anden mest ønskede ændring var bedre adgang til stille områder til individuelt fokuseret arbejde på kontoret.


Som virksomhed skal du finde den model, der passer bedst til jer, og skabe et attraktivt sted med gode faciliteter, hvor dine medarbejdere kan komme både til fokuseret individuelt arbejde og samarbejde, hvilket fremmer en sund balance, der øger produktiviteten og kreativiteten.


De vigtigste forbedringer, der øger medarbejderes lyst til at komme ind på kontoret

 

Top 5 forbedringer på kontoret, der ville øge medarbejdernes lyst til at komme ind på kontoret: 1. Reducerede støjniveauer på kontoret

  Arbejdsgivere bør udforske innovative løsninger som lydabsorberende materialer, strategiske kontorlayouts eller støjreducerende teknologier for at skabe et roligt arbejdsmiljø, der fremmer koncentration og produktivitet.

 1. Bedre adgang til stille områder til fokuseret arbejde

  At tildele dedikerede områder eller levere tilpasningsdygtige arbejdsstationer kan give medarbejdere mulighed for uafbrudt og koncentreret arbejde, hvilket fremmer kreativitet og effektivitet.

 

 1. Forbedret ergonomi ved arbejdsstationer

  Investering i ergonomiske møbler og udstyr er afgørende for at sikre medarbejdernes fysiske velbefindende, mindske ubehag og øge produktiviteten.

 

 1. Øget tilstedeværelse fra andre medarbejdere/kolleger

  At fremme samarbejde og social interaktion gennem veldesignede fællesområder eller teambuilding-aktiviteter kan skabe en følelse af tilhørsforhold og kammeratskab, hvilket er afgørende for et positivt arbejdsmiljø.

 

 1. Generelle forbedringer af indretning/møbler

  Æstetisk tiltalende og funktionelle kontorlokaler kan styrke medarbejdernes moral og bidrage til en positiv arbejdsatmosfære. Gennemtænkte indretningsvalg, herunder ergonomiske siddepladser, rigelig naturlig belysning og inspirerende kunstværker, kan have en betydelig indflydelse på medarbejdernes tilfredshed og trivsel.

En arbejdsplads med det bedste fra begge verdener 

 

Den fremtidige arbejdsplads kræver en strategisk tilgang, der
stemmer overens med medarbejdernes skiftende behov og præferencer. Ved at
prioritere forbedringer, der virkelig adresserer medarbejdernes ønsker, såsom
reduceret støjniveau, bedre adgang til stille områder, forbedret ergonomi, øget
social interaktion og forbedrede kontorfaciliteter, kan arbejdsgivere skabe et
arbejdsmiljø, der ikke kun tiltrækker, men også støtter og styrker
medarbejderne. At forstå medarbejdernes præferencer og implementere
meningsfulde ændringer vil utvivlsomt bidrage til et rart og sundt
arbejdsmiljø, som medarbejderne virkelig ønsker at være en del af.

 

I dag bliver kontoret bredt betragtet som det ideelle sted for
gruppebaserede aktiviteter, samarbejde og socialt samvær med kolleger. Dette
illustrerer, hvordan den post-pandemiske arbejdsplads er blevet omdannet til et
socialt centrum. Ikke desto mindre viser dataene, at medarbejderne i
virkeligheden foretrækker at have adgang til stillerum med plads til fokuseret
arbejde på kontoret.

 

Det er muligt at forene det sociale aspekt fra kontorfællesskabet med behovet for fokuseret arbejde, og dermed øge medarbejdernes effektivitet ved at udnytte det bedste fra begge verdener. Der findes tilgængelige løsninger, som kan imødekomme begge disse behov. Ved at implementere akustiske og lydisolerende løsninger er det muligt at skabe områder på kontoret, der er dedikeret til produktivitet og ro. 

 

Flexrum og telefonbokse

 

At skabe gode arbejdsfællesskaber er afgørende for at fastholde medarbejdere, især i storrumskontorer og på delearbejdspladser. En effektiv løsning er at etablere telefonbokse og små, fleksible møderum, hvor medarbejdere kan tage telefonsamtaler eller afholde online møder uden at forstyrre eller blive forstyrret. Derudover kan mødebokse, der er velegnede til mindre interne møder med 2-4 personer, bidrage til at reducere udfordringerne med støj på kontoret.

 

Et interessant eksempel er Teknik og Miljøforvaltningen i Aarhus kommune, der anbefaler at etablere cirka 1 boks pr. 12-15 medarbejdere som udgangspunkt for at skabe en optimal trivsel på flerpersonerskontorer. De arbejder for at skabe veltilpassede arbejdsmiljøer, der tager hensyn til medarbejderes behov og bidrager til en produktiv og tilfredsstillende arbejdsoplevelse.

 

Det er en fordelagtig strategi for virksomheden at tilbyde områder til uforstyrret fokuseret arbejde, da dette bidrager til øget produktivitet. Udover at styrke arbejdsindsatsen, har denne tilgang også direkte økonomiske fordele for virksomheden. Implementeringen af lydisolerede telefon- og mødebokse kan faktisk føre til besparelser på virksomhedens kvadratmeterpris pr. medarbejder. Ved at have flere af disse bokse til rådighed kan virksomheden faktisk reducere det samlede arealbehov og kan undgå at hænge på en dyr husleje.

 

Udforsk den fremtidige arbejdsplads med PhoneAlone

 

Hvis du er nysgerrig efter at reducere støjniveauet på dit kontor og tilbyde stille områder til fokuseret arbejde, kan du udforske vores udvalg af produkter, der er designet til at forbedre din arbejdspladsoplevelse. Se vores produkter her og begynd rejsen mod at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne faktisk ønsker at være.

PhoneAlone mødeboks kontor

Kilder:


COOR: Join the Workplace Revolution, 2023


Workplace Intelligence: 5 Ways to Get Employees Back to the Office, 2023


Teknik og Miljø Aarhus Kommune: Forslag til Samarbejdsmodel for Administrationsbygninger, 2022

PhoneAlone Fremtidens arbejdsplads som medarbejdere ønsker at komme tilbage til
Scroll to Top
Joakim Siefert partner PhoneAlone
Vil du vide mere?

Ring til os på

+45 30 66 93 73

eller skriv til 

js@phonealone.dk

Kom forbi til en snak og hør forskellen

Er du nysgerrig på vores produkter? Besøg vores showroom i hjertet af København NV. Vi byder på en varm kop kaffe, mens du oplever stilheden. Vi ses!

WORKSPACE EXPO PARIS

Workspace Expo Paris

Paris – Porte de Versailles 

Hall 1

Stand K56

March 26-28, 2024

Book
Møde